Episodul 2 – Vladimir Macoveiciuc – Spaima comuniștilor

🎬 Episodul 2:
▶️\”Vladimir Macoveiciuc a acţionat în zona de sud a Bucovinei, unde a luptat până în 1946. După 23 august 1944, a rămas în clandestinitate cu o parte din oameni, organizând rezistenţa în munţi. Peste 40 de partizani au fost identificaţi ca făcând parte din grupul său, dar se pare că au fost mult mai mulţi. Erau ţărani din comunele Voitinel, Gălăneşti, Hurjuieni, Vicovu de Jos şi de Sus, Horodnic de Sus şi de Jos etc., toate din fostul judeţ Rădăuţi. Grupul său avea o mare mobilitate, lovind securitatea acolo unde se aştepta mai puţin. Intrase în legătură şi cu alte formaţiuni de luptători din zone apropiate, dar şi mai depărtate. Era încredinţat că după înfrângerea şi capitularea Germaniei, americanii şi aliaţii lor vor continua războiul împotriva sovieticilor. Aşa i se părea normal şi firesc lui şi celor ce simţeau româneşte.\”
va urma..
––––––––––-
📢Lansăm serialul ⚔️\”Vladimir Macoveiciuc – Spaima comuniștilor\”⚔️ despre rezistența acestui erou și a grupul său! Episoadele vor fi postate în fiecare luni și vineri de la ora 20:00 pe pagina noastră și pe pagina evenimentului dedicat concursului. Urmăriți faptele de poveste ale eroului nostru și distribuiți pentru a promova adevăratele valori ale istoriei noastre!

Context:
🇹🇩România are o istorie anticomunistă impresionantă. Începând cu armata română care înlătură regimul comunist și eliberează Ungaria de acest flagel în 1919, mișcarea naționalistă interbelică, Armata Națională de la Viena care a luptat până în ultima zi împotriva comunismului și încheind cu luptele de gherilă ale partizanilor anticomuniști din munți (cea mai mare rezistenţă din Europa) și jerfele Sfntilor Închisorilor. Din păcate, toate aceste fapte ne sunt ascunse de istoria ocultată care ni se prezintă, trecută prin filtrele străinilor al căror sclavi suntem, care ne șterg istoria.
Noi nu suntem de acord, ne cunoaștem istoria și vrem să o promovăm în rândul românilor! De aceea vom face tot ce putem pentru a scoate la lumină aceste exemple de eroi ale căror fapte întrec orice film de acțiune. În acest moment ne concentrăm pe lupta eroului anticomunist Vladimir Macoveiciuc, partizan în munții Bucovinei, spaima comuniștilor. Vă vom prezenta episoade din lupta sa și vă invităm să distribuiți aceste evocări și să participați activ la promovarea sa.

🇹🇩Cinstește-ți eroii anticomunisti! 🌹

Dați JOIN pentru mai multe detalii și noutăți: https://www.facebook.com/events/490990278932934

Leave a Comment

Shopping Cart